Företag jag är en av grundarna till

verksamheter

Granit

År 1997 startade jag och Anett Jorméus Granit. Vi hade båda lång erfarenhet bakom oss, vardera 15 år i detaljhandeln. Väldigt snabbt kände vi att vi ville fokusera på kundnyttan och förvaring. Vår mission blev tidigt i starten: Förenkla livet – Få tid att leva.

Idag har Granit vuxit till ett starkt och spännande detaljhandelskoncept med 17 butiker. Vi finns i Sverige, Norge och Finland. Förutom förvaring så kan du hitta porslin, glas, artiklar till badrummet, kök, kryddor, textil, kontorsvaror möbler och lampor. Sortimentet går i svart, grått, vitt och natur vilket gör att produkterna är varaktigt och lätt att komplettera.

Åren gick… Efter ihärdigt arbete bestämde vi båda att vi ville ta in kapital för att utveckla Granit, vilket slutade med att vi 2008 sålde hela företaget. Vi arbetar idag fortfarande kvar i företaget. Jag med affärsutveckling och Anett med etablering. Underbara lärorika år i uppbyggnadsfasen med så många härliga människor som kantat vår väg och som även fortfarande finns kvar i företaget.

Idag ägs Granit av Bergendahls. Ett företag som tänker och agerar entreprenöriellt. Granit kommer alltid oavsett, vara min lilla extra baby, så är det bara! Det var det första stora företag,  som jag och Anett skapade tillsammans. Baserat på väldigt mycket praktisk erfarenhet och sunt förnuft, så byggde vi medvetet och konsekvent ett företag som skulle komma att växa i tiden. Vi lärde oss vikten i att hålla oss till den ”röda tråden” men samtidigt hitta formeln för att aldrig sluta utvecklas och ligga rätt i tiden.

Granit utvecklas hela tiden och ligger i framkant med sitt spännande sortiment. Ett härligt inspirerande koncept som jag är så stolt över att få ha varit med om att skapa tillsammans med alla andra människor som funnits och fortfarande finns i företaget. Alla otroligt kreativa och fina människor som idag arbetar med att ta stafettpinnen vidare mot nya spännande utmaningar.

LEVA Kungslador & LEVA Husfabrik

LEVA Kungslador & LEVA Husfabrik startades 2010 under varumärket LEVA som står för - Levande Ekologisk – Visionär - Arkitektur. Leva som varumärke startades av mig, Catharina Volle, Helena Bloom och Pernilla Öfvergård.

LEVAs affärsidé är: att genom sina upplevelseplatser, butiker och webb sälja ett inspirerande och hållbart LEVA-brandat livsstilskoncept inom inredning, mat, trädgård och hus, för miljömedvetna moderna människor.

LEVAs mission är: att inspirera till ett miljösmart och hållbart liv.

Idag finns vi 5 minuter utanför Visby med en härlig kreativ hållbar mötesplats för kultur & näringsliv. Här säljer vi våra ekologiska hus och möbler, tillsammans med vårt stenugnsbakade surdegsbröd från vårt eget bageri, en KRAV-certifierad restaurang och gårdsbutik samt ett stort härligt loft för bröllop, fest och stora middagar. Vi har även vår fina catering som levererar till många olika företag tillsammans med att vi även börjat branda våra egna produkter såsom müsli, sylt, kakor, glutenfria raw-food-kex, salt, te osv… och mer blir det nu när vi även ska börja arbeta som grossister. Känns oerhört bra i kroppen att få arbeta med ett så miljövänligt och spännande ”Leva Livet”-projekt.

LEVA Husfabrik har även utställningshus på Kungsladors område. Tre stycken hus har vi byggt för att visa på hur ett LEVA-hus kan se ut. Dessa är sammanbundna med ett härligt stort trädäck av gotländsk kärnfuru från Österby i Visby. Här kan du gå runt och känna in husen, takhöjd, lyssna till skönt fågelkvitter i skogen och se vårt fina kök som fick pris 2012 som ”årets kök”. Hitintills har vi sålt hus på östra och västra Gotland samt Fårö och på fastlandet i Stockholmregionen.

Visby Crêperie & Logi

Crêperie & Logi startade jag och min man tillsammans med en kompisfamilj 2006. Vi bodde båda familjer i Stockholm och ville flytta till Gotland. Fastigheten Strykjärnet blev ledig och vi vann budgivningen. Vi flyttade till Gotland, båda familjerna, och hittade boende nära Strykjärnet (fastigheten ser ut som ett strykjärn).

Nu började arbetet med att förvandla det lilla  gröna fiket till ett Crêperie med tillhörande logi. Det blev en svit på 3 rum & kök helt i vitt. Med egen balkong, utsikt över havet och solnedgång. Här kan man få härlig frukost med varma croissanter och annat gott…

Crêperiet är idag en välbesökt restaurang med 45 platser inne och 25 på en mysig uteplats med utsikt över havet. Den har infravärme och är öppen hela året. Kön ringlar sig lång på somrarna. Vi serverar crêpes & galetter.  Crêpes är gjorda på vetemjöl och galetter på bovetemjöl. Bra för alla glutenallergiker. Dessa fyller vi sedan med olika härliga fyllningar, biff, kyckling, lax, härliga grönsaker och annat gott. Till detta kommer dessertfyllningarna…

Inredningen på Crêperiet är en blandning av Gotland och Frankrike som möter Afrika mot Medelhavet. Vi bestämde tidigt att ta fram de gamla brädväggarna och golven och taken… tillsammans med en mysig men ganska avskalad inredning har vi skapat en fin mötesplats för många människor.

Idag är ägarkonstellationen en annan än som den såg ut i starten. Idag är vi 4 familjer som äger företaget med Ann-Sofie Selling och min man Mattias är de enda av delägarna som driver företaget. Just nu tittar vi på att expandera det lilla mat och boendekonceptet… Kanske i Åre… kanske i Stockholm…vi får se… Kul!