Vilken kul och inspirerande kväll om jämställdhetsintegrering

Bild 2014-05-17 kl. 12.40

I kväll har jag varit på ett jämställdhetsseminarium och mingel med olika spännande föredrag om just detta ämne. Det började med mingel och jämställdhetsbingo där alla fick gå runt och fråga olika frågor utifrån en ”bingobricka” med jämställdhetspåståenden. Efter detta fick vi sedan ta del av ett spännande seminarium. För att sedan fortsätta med en bit mat och jämställdhetsmingel utifrån olika frågor och påståenden som stod vid alla  ståbord. Det var vår landshövding Cecilia Schelin Seidegård som bjudit in till träffan. Bra och viktigt initiativ tillsammans med ett kul, lärande och bra planerat event där vi förenade nytta och nöje på ett väldigt bra sätt.

Många spännande talare tillsammans med stadssekreterare Ulrika Stuart Hamilton. Ulrika arbetar idag på utbildningsdepartementet  och brinner för entreprenörskap. Inte konstigt då hon varit vice vd på Entreprenörskapsforum. Inspirerande, intressant och driftig kvinna. Kul tyckte jag och Julia Bendelin (driver OSS Reklam & Pr byrå i Visby)  som efter seminariet fick en liten egen kreativ ”bubbel” pratstund tillsammans med henne i  baren på Kitchen & Table som nyligen öppnat i Visby.

Under seminariet pratades det om hur viktigt det är att vi alla medvetet och konsekvent, och på ett naturligt och bra sätt kan arbeta med jämställdhetsintegrering i vårt dagliga arbete.

Det fick mig att fundera över när jag är ute i företag och skolor och pratar om att bygga starka och lönsamma varumärken, där människor mår bra av att arbeta. Hur vi skapar en kreativ och inspirerande arbetsplats.

Jag brukar sätta företaget i centrum likt ett hjärta och sedan prata om de olika delarna utifrån de olika energistrecken som stålar ut från hjärtat. Det är bla om företagets historia, mission, affärsidé, personlighet, löfte miljöarbete osv. Men aldrig någonsin har jag tagit upp just vikten av att arbeta med  jämställdheten på just arbetsplatsen. Så många föredrag jag själv varit på där man pratat om just att bygga varumärke och vikten av detta där det aldrig någonsin varit någon som tagit upp detta heller. Så från och med idag så kommer det finnas ett eget energisträck med just jämställdhetsintegrering i alla mina olika föredrag om just konsten i att bygga ett tydligt varumärke tillsammans med ett inspirerande och lönsamt företag.

Tack Länsstyrelsen på Gotand för den ”bollen”.

9
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus