Vi är ofta sena till båten…igår missade vi den för första gången

IMG_4434

För första gången någonsin så missade vi igår båten som skulle gå från Visby till Nynäshamn. Felet var mitt, som hade en övertro på tiden. Jag har lärt mig av mitt misstag och nu kommer vi vara i god tid hädanefter. Dagen började med att jag och Mattias packade upp flyttkartonger, fixade hyllor i nya källarförrådet till att vi samtidigt fick ihop några tvättmaskiner. Kl 16 skulle båten gå och kl kvart över ett skulle jag träffa en kompis som hade bjudit in vår lilla ”killgrupp” (4 st tjejer som träffas och ibland garvar över livet, eller gråter över livet för att i nästa sekund vrålskratta igen över  livet :-) tillsammans med att vi brukar gå laget runt och berätta för varandra vad det grabbigaste är som vi gjort senast… Vi tränar helt enkelt i att göra ”killgrejor”.

Vi blev hämtade och väl framme så stod det uppdukat underbar fetaostsallad med rödbetor och solroskärnor tillsammans med gott bröd, roquefortsoppa med rostade pumpakärnor och kräftstjärtar…sedan en underbar kladdkaka med vispgrädde och bubbel…så där satt vi i solskenet och njöt och garvade och tiden gick snabbt såklart. Det blev missförstånd med taxin som skulle hämta mig tillsammans med att Mattias hamnade bakom en begravningsbil när han istället skulle möta upp mig…detta och lite till gjorde att när vi svängde in mot båten och väl var framme vid grinden så var det totalstopp. Stängt!

Vännerna väntade i Stockholm med fredagsmys och barnen förtvivlade…själv bröt ihop utmattad vid grinden till färjan och började gråta. Tack vare grym backup från både Destination Gotland samt Gotlandsflyg så satt vi 30 min senare på flyget mot Bromma. Det fanns sistaminuten biljetter kvar och vi var så underbart fantastiskt glada. Så:

Alla sätt är bra utom dom dåliga. Vi tog ett ljupt andetag mitt i stundens hetta, funderade på alternativ och agerade entreprenöreiellt istället för att ”kasta in handduken” vilket resulterade i att allt blev bra.

Jag njuter när det finns alternativ och när vi människor använder oss av våra inre verktyg som vi alla ha inbakat i kroppen. Verktyg som hjälper oss vara kreativa, tänka i andra banor än de vi kanske tänkte på från början…

Men det är inte alltid självklart…

Det enkla är det svåra…

10
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus