Varför ligger det en påse rulltårtor i bokhyllan?

Bild 2014-05-02 kl. 10.08

Ja, där ligger de 4 rulltårtorna i en påse när Julia Bendelin som driver OSS Reklam & Pr byrå här i Visby kommer in på sitt kontor och ställer just frågan,  (varför  det ligger det en påse rulltårtor i bokhyllan?) då jag och en av hennes kolleger står och pratar om hur upplägget ska vara när jag nu ska vara  med i en liten film som dom ska spela in med mig.

Kommentaren är för mig klockren! Ja, den meningen skulle ju kunna vara en superbra boktitel:

-Varför ligger det en påse rulltårtor i bokhyllan? Precis så känns mitt och min familjs liv just nu. Ni vet, ibland, då alla bollar liksom ligger i luften och man inte börjat fånga dem ännu…typ ett gigantiskt gäng bollar…som alla är uppe på samma gång och som förmodligen kommer falla ner samtidigt.

Just nu lever vi mitt emellan 2 flyttar där ett hus ska säljas och vi har precis flyttat in i ett nytt. Blanketter som ska skrivas på, skickas in, redogörelse för renoveringar bakåt i tiden indelat på år.  Hus som ska städas och fixas inför visning, trädgård som ska göras i ordning inför sommar, första gräset som ska klippas, nya hyllor i nya lyan, saker som ska sättas upp, kläder och skor som vi inte hittar, tillsammans med företag som ska drivas med allt vad det innebär samt föredrag som ska hållas, middagar som ska lagas, förhör av läxor, högläsning av Bertboken, skoband som ska bytas ut i fotbollsskorna, tvätt som ska tvättas och vikas och jag vet inte allt!

Ni känner säkert igen er hur det under vissa tider på året bara blir för mycket ”rulltårtor” som ligger lite var stans och värmer. Som igår, när mellersta sonen säger: -Mamma, vi ska ju baka kakor imorgon som vi ska sälja till vår skolresa. Vi ska ju stå mellan 13-15 och sälja på Linds Växthus.Jag tittar på honom sådär lugnt och sansat som om jag ju klart vetat det hela tiden. Jag ser framför mig hur jag ler med hela kroppen och säger att det där löser vi.

-Men mamma, vi har ju inga saker hemma så vi kan baka…Jag fortsätter: -Vi köper några rulltårtor på Norrgatt imorgon när vi är där och äter frukost. (Vi har som tradition att äta frukost där första fredagen varje månad). Dom bakar utan tillsatser och allt smakar verkligen hembakt.

Så imorse köpte vi då 4 rulltårtor som sedan hamnade i Julia´s bokhylla på OSS. Lång historia om varför det ligger ett par rulltårtor i bokhyllan. Men det lät så kaos-artat när hon frågade…varför de låg där. Jag såg hela bandet spelas upp igen i snabbversion över hur vårt liv känns och ser ut just nu…

Men: Det kan ju bara bli bättre! Vi är på väg mot något nytt, det känner jag på mig.

Vidare mot en spännande framtid :-)

9
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus