Två 22-åringar som startade krogen i Malmö som alla pratar om. Läs och inspireras…

IMG_4257IMG_4255

Text tagen direkt från Alexander Wugk och Martin Rosengrens kokbok , skriven utifrån deras restaurang Rebell:

”Martin, det räcker nu, jag är färdig med resandet. Nu kör vi”

”Menar du allvar? Du är medveten om att ingen kommer tro på oss när vi är så här unga”

”Jag vet! Just därför!”

”Okej, då gör vi det!”

Detta är konversationen mellan två 22-åringar i en källare i de trygga delarna av Limhamn sommaren 2010. Det är även början till det som blev restaurang Rebell, en restaurang som aldrig skulle ha funnits.

Vi tar inte livet på för stort allvar. Vi är två killar som vilka som helst och vi vet att allt kan bli möjligt bara man vågar tro på sig själv. Du som läsare kommer i denna bok att få följ oss genom vårt år och genom våra menyperioder samtidigt som vi tar spontana tillfällen i akt att reflektera och ibland kritisera, precis som vi själva får leva med att bli kritiserade för denna bok. Sannolikheten för kritik är ju för övrigt ganska hög med tanke på att boken skrivits av två kockar som sov sig igenom svenskundervisningen i skolan.

Skrivet av Alexander Wugk och Martin Rosenren, en måndag i augusti med östregn utanför fönstret.

Ja, jag ryser…jag  får gåshud när jag läser denna texten. Den är så slående över hur det kan kännas när man är ung och vill starta företag. Det är då den inre kraften är bra att plocka fram. Det är fantastiskt när människor startar företag. Framför allt unga. Det bådar gott och ger hopp om framtiden!

Mot ett starkt ungt företagar-Sverige, där allt är möjligt. Oavsett ålder!

Själv startade jag mitt lilla företag när jag var 16 år och sydde klänningar till kompisar av gamla trasiga lakan som jag fick när jag arbetade som städare och frukostvärdinna….men det är en annan historia :-)

Vaknade i morse av att solen sken in genom fönstret och då kom just historien om Alexander och Martin och deras restaurang Rebell upp på näthinnan. Kroppens egen klocka som levererade en härlig ung företagarhistoria, lagom dagen till ära då jag ska närvara i en paneldebatt tillsammans med bla Prins Daniel, som är initiativtagare till att tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA att starta projektet ”Prins Daniels Fellowship” vars syfte är att inspirera unga människor till att bli entreprenörer och samtidigt stötta ett antal utvalda Fellowföretag i deras expansion och utveckling. Jag läste någonstans att Prins Daniel även var 25 år när han startade sitt första företag som personlig tränare och ett par år efter även startade upp Gymmet: Master Traning AB.

Bra där, Prins Daniel! En grymt viktig uppgift! Underbart initiativ,  att dela med sig av sina erfarenheter.

Prinsen kommer att träffa elever från Campus Gotland och  Richard Steffen gymnasieskola. Han kommer till Visby på morgonen där landshövding Cecilia Schelin Seidegård möter upp för vidare transport till just Campus Gotland. Jag själv kommer närvara till lunchen på residenset tillsammans med andra entreprenörer för att sedan gå vidare till Campus igen för samtal och paneldebatt med moderator Beata Wickbom.

Jag ser fram emot en spännande dag :-)

 

 

9
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus