Jag brinner för att se mina och andras affärsidéer förverkligas

Bild 2014-05-11 kl. 23.22

Jag brinner för att se mina och andras affärsidéer förverkligas. Att inspirera till mod att starta eget. Vi har alla starka inre krafter att förlita oss på. Viktigt att vi tar tillvara på dem när vi vill skapa en förändring i våra liv och förverkliga våra idéer. Tänker på hur jag och Anett Jorméus utan en krona på fickan kastade oss utför och startade inredningskedjan Granit. Vi brann för vår idé och på näthinnan fanns vissa stunder inga hinder. Vi var euforiska…allt var möjligt…För att i nästa stund trilla ner i det svarta ”det-kommer-aldrig-gå-hålet”  där ingen kan lyckas. För att sedan klättra upp igen och jobba vidare. Det jag vill komma till är:

Det kommer alltid finnas de som inte tror på dig, de som kommer säga att din idé inte håller, de som kommer säga att den är för kompicerad eller för enkel. Då är det viktigt att lyssna på den inre kraften och bli stark av denna. För tänk om alla som startat nya lönsamma och unika företag hade lyssnat för mycket på den stora massan, då hade vi ju inte fått uppleva något nytänkande och spännande innovationer. Viktigt att lyssna och bolla idéer med människor som är företagare och få höra om deras resa. Bra även att skaffa en mentor, någon som du kan testa dina idéer på. Sedan känns det ofta väldigt starkt i kroppen om en idé är hållbar eller inte. Det är just den kraften som är viktig att våga lita på i slutändan.

Ibland när jag är ute på skolor och håller föredrag för unga som har en idé och vill starta företag eller de som går och funderar på att starta något, så kan jag ibland få frågan: -Men vad ska jag göra…allt finns ju…allt är ju redan uppfunnet…Då brukar jag säga att det beror ju på hur man ser på det.

Vem har sagt att den bästa boken är skriven, den bästa restaurangen är öppnad, den bästa tjänsten uppfunnen…Ingen! Eftersom allt finns ju kvar att göra! Då ser jag hur det går upp ett ljus och ett leende i deras ansikten.

Du bestämmer själv vem du vill vara. Det sa min mormor ofta till mig.

Susanne, du bestämmer själv vem  du vill vara och vad du vill göra av ditt liv. Jag tänker ofta på dessa ord…

Så: våga gå från dröm till verklighet och förverkliga det som du går och tänker på att vilja göra. Det är aldrig för sent eller för tidigt…ung som gammal.

Förlita dig på din inre kraft, den kommer guida dig :-)

10
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus