Viktigt med bra organisation i allt företagande, lätt man blir hemmablind. ”Det enkla är det svåra”

IMG_3641

Är fortfarande på semester i Turkiet på grymma Kremlin Hotel i Antalya. Blir starkt medveten om varje dag vilken oerhörd tyngd och framgångsfaktor det är för ett företag med bra struktur och organisation. Här har de en oerhörd struktur på allt. Alla verkar veta vad de ska göra, vilken tid, på vilket sätt och hur. Glada medarbetare, inget är omöjligt och allt går att lösa. Jag är så imponerad!

På dagarna går en ”moodmanager” (vårt eget ord på Granit för en person som får dagens uppgift att vara just ”känna-in-stämningen-personen på jobbet” runt och pratar med alla anställda). Ger dem en dunk i ryggen, ett glatt leende, frågar om allt är bra, om det saknas något etc… Frukostarna avlöper så oerhört smidigt. Allt tillverkas på plats á la minute. På bilden gör en kvinna american pancakes. Jag har noterat att de anställda går runt och byter station så de inte står vid samma varje dag.

Jag kan inte säga att jag gjort någon större djupdykning av platsen mer än mina egna observationer tillsammans med att jag passat på att fråga de anställda när läge uppstått om de trivs på sitt jobb. Alla skiner upp i ett stort leende. Hmm… nästan för bra för att vara sant, men jag väljer att tro på det jag ser och hör tillsammans med min inre magkänsla. En organisation med en eller flera tydliga entusiasmerande ledare där man arbetar mer med ”management by love” än ”management by fear” det är en grym framgångsfaktor och skapar bra tillväxt i ett företag. När anställda får, så ger dom mer och vice verka.  En ledare som förstår vikten av att samla ihop alla anställda, att förmedla och få alla att förstå och gå mot samma mål, mission och vision får så mycket lättare att lyckas. Detta tillsammans med någon härlig gemensam after work i månaden, smarriga påskfrukostar, något kreativt julbord , en middag ute då och då eller vad det nu kan vara. Dessa ledare gör skillnad.

Allt blir så mycket lättare när vi går till vårt arbete med ett leende på läpparna. Dock är det inte en självklarhet, det är medvetet och konsekvent arbete som gäller :-)

6
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus