Ett enklare semesterliv med backgammon

IMG_3040IMG_3194

 

Ja, det kan kanske tyckas naivt att ett backgammonspel  kan förenkla en gemensam semestervecka med familjen, men så är det, i alla fall för oss. Hoppas jag i alla fall…det känns hoppfullt :-)

Det började med att vi inhandlade ett klassiskt backgammonspel igårmorse som vi körde igång med direkt. De minstas kommentarer var: -Åh, vilket tråkigt spel, det är ju jättesvårt, varpå jag och Mattias började spela och pratade högt hur vi tänkte…tills äldsta sonen blev intresserad och sedan kom resten av barnen också med på tåget. Så nu går spelet ”varmt”. Morgon, middag och kväll. Ikväll ska vi ha tournering, efter maten. Återkommer om vem som vinner. Hoppas såklart det blir jag.

Satt och studerade alla 4 idag när de satt efter maten och var engagerade i spelet. Tänkte på hur bra det var att alla åldrar verkar få något ut av spelet. Inte helt lätt att hitta ett spel som tilltalar mindre och större barn och vuxna lika mycket. Det blir en fin sammanhållning när man har något att kämpa med tillsammans. så: Dagens tips blir att inhandla ett backgammonspel samt lägga lite tid på att instruera och sedan börjar det roliga. Lätt att ta med på båten, flyget och tåget…Kul!

1
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus