Bra självförtroende = Enklare liv

IMG_1933

Jag bodde mycket hos min busiga mormor Majken och morfar Gunnar när jag var liten. Mon mormor sa ofta: -Susanne, med ett bra självförtroende så blir ditt liv enklare än om du inte trivs med dig själv. Hon berättade att hennes mamma hade sagt till henne vid 6 års ålder att varje dag säga till sig själv: jag är en bra tjej, jag duger precis som jag är. Varje dag hon vaknade och slog upp ögonen så sa hon denna mening till sig själv. Nu var det dags att föra vidare detta ”morgonmantra” till mig.  Jag var själv 6 år då jag började. Fortfarande än idag varje morgon säger jag till mig själv: Jag är en bra tjej, jag duger precis som jag är. Hon berättade att kroppen laddar sig själv med energi och om vi  varje dag i ett helt år säger att vi är bra, då kan vi också ta motgångar lättare. För mig har det hjälpt många gånger när människor inte varit snälla. I allt från ung ålder till nu när jag är vuxen. Detta har jag även fört över till mina barn. Om jag idag frågar min yngsta son vad han är: Då svarar han oftast: -Jag är en bra kille, precis som jag är…och så springer han vidare…jag njuter…för det är i unga åldrar allt börjar…det är då du börjar prägla din kropp. Grymt bra:-)… Här har mormor lånat sin killkompis kläder på stranden…inte helt självklart på 20-talet…Min fina goa busiga mormor…Majken som jag ska berätta mer om en annan gång :-)

1
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus