Att njuta av det som finns nära

Allting går i en rasande fart just nu… så mycket som ska bli klart innan sommaren. Funderade i morse vid frukosten, efter att ha skurit av alla jättehårda kanter från surdegsbrödet som vi sedan la i rosten, på hur vi ska bli klara med allt. Mycket tankar som rör sig just nu. Flytt, uthyrning, Granits julplåtning, LEVAs sommarpersonal, Guldkaggen, träningar, skola, sortering och annat som måste göras. Satt och tittade på oss  5 som alla satt i vår egen värld för en stund och åt av det rostade kantfria brödet.

– Mamma, alltså, tänk hur gott brödet kan var när kanterna är borta, säger minsta sonen. Alltså, det här är det bästa brödet i hela mitt liv :-)) Tänk att bara ha kanterna på brödet att fundera på just nu… i denna stund.

Jag behöver träna på att tänka mer som barnen… här och nu! Som den visionär jag är så är det extra viktigt. Men jag tränar… hela tiden känns det som. Inget som kommer gratis.

Plötsligt börjar Ted Gärdestads toner komma ut SR Gotland. ”Det är för oss solen går upp”, ”lyser på oss för kärlekens skull”. Finaste Ted Gärestad, varför ville du inte vara med oss längre? Vad var det som tog över så starkt att du inte ville njuta av allt fint du sjunger om? Dina texter berör mig alltid när jag hör dem… och får mig varje gång att tänka över livet. Idag är du med oss vid frukostbordet med den fina låten ”För kärlekens skull”.

Du som kommit så här långt… Lägg gärna ett par minuter av ditt liv och lyssna på låten och njut av att få leva… få vara nära dina barn, livskamrat och alla underbara vänner. Det är STORT. Något vi ibland tar för givet…som inte alls är självklart. Att njuta av stunden just nu :-) Det tänker i alla fall jag fortsätta träna på… då stannar jag upp i allt som händer och är mycket mer närvarande. Det enkla är det svåra…

3
Dela med dina vänner
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus